Mediataitoviikolla teemana "Parempi netti virtaa meistä"

Julkaistu 9.2.2016

Tällä viikolla vietettävään Mediataitoviikkoon osallistuu ennätysmäärä ilmoittautujia. Tietosuojavaltuutetun toimisto on mukana jo neljännen kerran järjestettävän viikon vietossa ja osallistui tänä vuonna Mediataitoviikon Poikkeustila-kampanjan suunnittelutyöhön.

Poikkeustila-kampanjassa yritetään selvitä päivästä ilman nettiä. Kampanjassa tarkastellaan teknologian ja internetin merkitystä lasten, nuorten ja aikuisten arjessa. Samalla kokeillaan, miten ihmisten välinen vuorovaikutus, tiedonhaku ja vapaa-aika ovat muuttuneet internetin myötä. Omia selviytymistaitoja voi kokeilla erilaisten tehtävien ja testin avulla.

Mediataitoviikkoon sisältyy noin 20 muutakin kampanjaa: lähes 2 000 koulua, päiväkotia, kirjastoa, yhdistystä tai muuta mediakasvatusta tarjoavaa tahoa on mukana teemaviikon vietossa.

Mediataitoviikon tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Sitä vietetään ympäri maata helmikuun toisella viikolla. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja se suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 40 kansallisen organisaation kanssa. Se on myös osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa.

Lue lisää